torsdag 7 februari 2008

SCA lanserar rövskrapa

Någon gång varit utomsocknes, i nöd av att utföra ett behov och med Edet Kräpp i tryggt förvar på hemlighuset? SCA:s Utröning och Framåtskridande-avdelning har nu för dylika tillfällen tagit fram en s.k. rövskrapa. Man har s.a.s släppt den. För äldre generationer torde rövskrapan vara en icke helt främmande pinal. Eller som man säger nu för tiden: pryl.

Efter en lång och inte alltför sällan körig process på U&F, har man resolverat att en rövskrapa helst skall tillverkas i ett icke onaturligt material. Rövskrapan kommer därför att tillverkas i
Trä Svalöv, ytterst nära det i Skåne liggandes Teckomatorp.
Den ursprungliga varianten av rövskrapa användes i många svenska hem ända in på 1900-talet. Rövskrapa användes dock icke endast i de västerländska något utvecklade länderna, utan även över stora delar av Tellus. Man har så långt bort som i Fjärran östern hittat bouppteckningar innehållandes rövskrapa, detta torde bevisa att rövskrapor gick i arv.

IKEA kommer att sälja SCA:s rövskrapa, då i varianterna Hal och Brownie och till ett pris av 49 sek (två för 60 sek). Rövskrapan kommer troligtvis även att återfinnas i Naturkompaniets redan nu digra sortiment.

1 kommentar:

Anonym sa...

kan även användas som rakhyvel